Monday, December 3, 2007

detik-detik perkenalan....

Haziezol Helmi Mohd Yusof
~hmm..famos la kirenye sebab awal2 sem lagi dia yg paling hangat diperkatakan oleh kengkawan aku tentang gosipnyer dgn seseorang... :-).. i noticed him as my coursemate cum classmate, tp x heran pon kat dier... kehkeh.. jgn mara... yg aku tau, dia sombong..wat hal sendiri jek.. tp tah camne when i get to know him closely (sem 3 2002) (few months after break up wit someone), i realized dat he got somethin' dat really touch my heart as a women... so d point is, klo x kenal jgn nk benci x tentu pasal... xde la benci,tp x suke jer...hehe..
last2 mamat ni gak yg aku kawen...so we become fren n i told him to wait until final sem.. haha, sem 8 baru aku nk terima die la kunun2nye..one day a fren of mine told me dat i really made him feel uncomfortable, ye la penantian suatu penyiksaan..mase tu mmg dah ramai la dpt hidu keakraban kami,,teman tp mesra .. so,aku pun terima dia dlm idup aku..tp bile ye?betul ke sem 8 ?... hehe,biarlah rahsia....~ abg...i luv u!~





Thursday, October 25, 2007

Raya di Tganu

Tahun ni tahun ke 2 raye dengan wife..hahaha.. bes dapat g tganu..First time dapat g terengganu bes giler.. pe taknyer.. dapat tgk pantai bersih air yg jernih tu.. mane dapat oo kat pantai barat.. nampak nampak jek pantai tu rase cam terus nak g mandi jek.. tapi tak boley beb.. puase.. hehehe.. lagipun abah mertua aku ckp bahaya sbb ade under current, nanti kene tarik masuk dalam laut.. permukaannye bahaya utk bermandi manda.. tapi kalau setakat nak pijak air tu bole ler.. hmm.. tu lom g lagi pulau2 kat ganu tuh.. mmg plan next honeymoon g pulau la..maybe redang?? perhentian?? hehehe...


First day raya, ape lagi.. kami melaram la dengan pakaian hijau apple kami ni.. hehehe.. cantik tak.. tapi aku kene pakai teluk belange ler.. huhu.. dah la tengkok aku panjang.. nampak pelik tak? hehehe... jadi ler.. nak save duit.. pakai le baju beli siap.. ekekek. nak sepadan ngan baju hijau tu la.. hehehe.. amacam? sepadan tak? kalau tak sepadan, sipadan pun bole ler.. ni kitorang dalam avanza abah nak g melawat kubur arwah atuk/nenek/pakcik wife aku. hmm.. bes gak g tganu ni.. mcm2 aku makan.. biase le, bile posa dah habis ni.. tgk makanan yg tak penah nampak, aku belasah jek. ade tu makan di-raja "jala emas" mmg tgk mcm emas jek jala tu.. ghupenye di buat dari kuning telur..sedap gak.. heheh..banyak gak aku makan - laksa tganu lain sket.. sedap gak..tapi telur penyu jek aku tak sempat nak makan.. hehehe.. bukan tak sempat, aku takut.. tgl telur die lembut jek, tak keras cam telur ayam.. pastu lepas rebus, dalam die lembut jugak.. mcm telur separuh masak.. tapi aku takleh masyuk lagi.. maybe next year kot.. hehe..