Wednesday, April 2, 2008

.:.Penang.:.

apa yg besh ttg penang?

diam x diam dah 5 bulan aku stay kat png sejak dpt transfer dr KL... rase pelik jauh ngan famili, kwn2 tp besh dpt duk dkt ngan hubby..xdela berjauhan,kerinduan....x payah duk pening2 nk pikir tiket bas ke png dah abes ke blom, x payah nk risau2 hubby berulang ke KL tiap2 minggu..

lebih kurang setahun setengah kami berjauhan and...at last,dpt gak duk bersama... bes duk kat png ni..byk tmpt menarik...makanan pon sedap2... paling kami suka skali p batu feringgi... hehe... syok r malam2 jalan kat c2,shopping brg 'panas' di pasaran gelap.. hehe,suspen je bunyinye...

kwn2 kat sini x ramai sgt tp masing2 mmg very helpful n frenly..so far xde mslh.. ramai gak yg asal dr negeri lain,masing2 pun merantau demi sesuap nasi... kadang2 ade gak mase2 aku rindu sgt kat kengkawan kat kl,rindu time blaja dulu2,rindu kat famili x dinafikan la.., rindu kat geng celcom, paling x tahan rindu kat insan bernama ADAM...si comel yg slalu buat aku geram ngan keletahnya itu...kdg2 bila kol rumah, dgr la suara die yg somel sgt2 tu sebut 'buuahh' , mama.. ee geramnya..x dpt nk ikuti perkembangan die lagi skang ni...x dpt nk tgk adam membesar depan mata...terbayang lg saat die baru nk blajar berjalan dulu .. gelak je bile aku tgk balik video2 adam tu.. besnye klo dpt anak mcm adam tu...bertuah pd insan2 yg tlh bergelar ayah&ibu... nikmat anugerah tuhan yg paling bernilai dalam hidup ini...

aik..dah jadi citer adam la pulak... ok,back on track...png sgt membangun mcm KL, ada byk bangunan2 tinggi,kondo serupa KLCC(mahal tu rege dkt stgh juta), rapid penang, padat dgn penduduk, megaMall, kwsn perindustrian yg menjadi tumpuan pelabur2 asing... sape keje kilang kat png ni mmg kaye2 la,gaji tinggi...(xcept kami sbb byk utang..hehe).. byk tempat beriadah, lepak kat tepi2 laut petang2 ngan angin sepoi2 bahasa...besh siioott... traffic jam? huh..jgn ckpla, mmg teruk nak2 peak hours n musim perayaan, menyesal pakai kete manual...huhu... tp dua mende aku kurang seronok ..1.jalan raya yg kecik..2.pengguna jalanraya yg xde toleransi... gilelah...nk mintak lalu punye la susah, mcm die sorang je yg nk cepat,mmg x bg can punye kete len nk mencelah...mmg ko kene ikut bontot kete depan la...tp aku masih lagi mengamalkan tatacara yg sopan,pengguna yg berhemah spt yg dipraktikkan di KL..cewwaahhh..dulu ingat KL yg teruk rupanya ade lagi yg lebih teruk....

pendek kate mmg byk yg menarik ttg png ni.. x caye? mai la tgk sendiri... ;-)