Saturday, January 16, 2010

Dedicated to my lovely wife.. :)

Yang Terindah..

Semenjak kau hadir dalam hidupku, tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku tanpa sedar hingga ku izinkan
Kau yang bernama cinta, kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia hingga aku terasa indah

Maafkan jika ku tidak sempurna, tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa kasih disalut dengan kejujuran
Mencintai dirimu, merindui dirimu, memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta, kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia hingga aku rasa indah

ijoi

Sunday, January 3, 2010

dedicated to my beloved mr. husband

Mr husband, dis is my first n my true love feelings.. juz for you... ;)


im so in luv wit u..n i always will...
thru joys n sorrows, u made me strong..
thru the days n nights, u made me feel safe..
though our path full of obstacles..
though our life full of pressures..
u never left..
when i lie here in the dark..
im not afraid coz i know..
u are always here wit me.. n u always will...

LOVE CONQUERS ALL


pics courtesy of google image


1st Meeting

2 Jan 10..
1st meeting bg sesi 2010.. hehe..
jawatan seperti biasa,tetap dan berpencen kot.... kehkeh...
sedih bile tgk geng dah x cukup.. seronok bile jumpe kwn2 yg da lame x jumpe..
tp x dpt la nk sembang byk2,meeting la kate..nnt kene marah ngan HM..kahkah..

pas meeting kelam kabut pindah barang2 ngan meja kusi..
bilik guru dah bertukar...lawak je,kelam kelibut masing2...
x siap kemas pun lagi tempat tu,angkat barang je dulu..
tq to Ida n Azura yg byk tolong aku angkat barang,meja...
almaklum org tgh berpantang lg...
dah penat mengangkut,makan tghari..
pastu tunggu ijoi dtg amek..

jalan2 p gurney,tgk Avatar..hehe... best cite tu,puas ati la tgk dr awal smpai abes... rating 3stgh bintang..hehe.... rating tu sket bukan pasal x besh...besh citer tu, cume bukan taste aku la citer2 science fiction cmtu..cam alien2 sket... kureng minat sket... klo citer cinta mmg layan la...haha...
papepun 5 bintang aku bg kat cite twilight..yg sememangnye terbest yg aku tgk tahun ni... :D




Cuti krismas yg sepi

25 dis 2009 bawa berita menyedihkan buat aku,ijoi n famili kami....
4 hari aku duk kat spital...dan skang masih lagi berpantang...

24 dis 09..lebih kurang kol 9 mlm
aku dah start sakit..mcm senggugut...
tp senggugut yg kuat sgt2... pastu ade bleeding sket...
dalam keadaan yg sakit ya amat tu aku tahan smpai ke pagi 25dis..sebab ade checkup 25hb tu..
konon2 boleh tahan la....
dlm kul 3 pg,sakit da x bole nk tahan smpai lutut aku ketar2... aku keguguran...
sedihnye Allah saja yg tau... tu pun aku tahan lagi smpai ke pg..gile!!

25 dis 09...jam 6 pg..
terus mandi ,dlm keadaan yg lemah,menggigil tahan sakit..aku kejut ijoi...

25 dis 09..jam7.30pg..
terus p hosp..naik wad n btau kat doc bertugas pg tu..
terus2 kene marah ngan doc...pasal x terus p hosp mlm tadi..
aku kene tahan kat wad..
doc x bagi balik sebab keadaan aku yg masih sakit even janin tu dah kuar semua....
doc scan..uterus empty...
kene amek darah smpai 4 tabung..byk tol ujian aku kene wat...
duk la aku kt dlm wad 4 hari...bosan tul..

28 dis 09...jam 11 pg..
dpt result dr lab ipoh, alhmdulillah semua ok.. x perlu cuci..
da bole discharge...
gedebak gedebuk ..kul 3ptg baru kuar spital...
siap lunch kat katil dulu...hehehe....

segala ape yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknye...
Allah maha mengetahui... semoga ujian yg Allah beri ini menghapuskan dosa2 aku yg lepas dan menjadikan aku insan yg lebih dekat padaNya.. tanda Allah kasih pd hambaNya..

pada famili dan rakan2 yg x putus2 berdoa..terima kasih byk.. kata2 semangat kowang sgt2 dihargai.. :) tq so much!! luv u all...

p/s: to my beloved frens, sori sgt2 mase peknen tu bukan xnk kabarkan berita gembira pd kwn2... rasenye masih awal dan baru lg...ingt nk tunggu cukup 3 bulan baru nk btau tp dah xde rezeki nmpknye..



welcome 2010..


2009 berlalu...2010 menjelma...
selamat tahun baru semua...

semoga azam dan cita2 tahun ni terlaksana..insyaAllah..

:)