Thursday, August 4, 2011

The new look of Puduraya..





Dah bertahun gak aku tak jejak puduraya.. last weekend kitorg 1 family g puduraya nak anta effa naik bas balik ipoh.. semua folo sbb nak tgk puduraya.. hehe.. dgr cite dah cantik mcm KLIA.. hehe.. so nak merasa la pi tgk sendiri...


Masuk2 je, yg paling best skali tu sbb ada aircond.. peh.. best siot.. takde mcm zaman dulu panas.. pastu nak duduk pun berebut.. skg ni kerusi menunggu dah banyak... siap aircond dgn air blower lagik..



sementara menunggu bas effa dtg, kitorang pon mula la mengusha puduraya baru tu..


Level G yg dulunye ade kaunter tiket, warung2, kedai2, tmpt menunggu semua dah berubah.. kat situ khas utk menunggu dgn kedai2 kecik je... so, ruang menunggu tu besar dan kerusinye banyak.. siap ade yg tido situ pun ada.. huhu.. yg best tu siap ade LCD screen mcm kat airport daa.. tunjuk waktu bas berlepas + no plet bas + destinasi.. peh.. takyah macam dulu kene tunggu kat bawah sambil makan asap bas.. huhu..


pastu level 1 tu plak kaunter jual tiket.. so, dia asing dgn ruangan menunggu.. so ok la.. ulat tiket pon takde kat ruangan menunggu bawah tuu..

pastu level 2 ngan 3 tu ade tandas, surau and parking kete je..

kalo g level 4, ha.. situ ade entrance hotel Ancasa Express (yg dulu org panggil hotel pudu kot..) dah cantek gile.. sblh tu la baru ade warung2 makan... situ macam biasa la.. tp better dari sblm ni.. (eh eh... ade plak ruangan merokok...) bagus.. toksah dok sembur2 asap kat public lagi...




pengalaman selama hampir sejam di puduraya.. ok la.. exceed my expectation la.. at least penumpang selesa nak tunggu puduraya.. nnt kalo dah siap plaza rakyat sebelah tu silap2 bleh jadi tumpuan org pi soping plak puduraya tu.. hehe.. papepon cayalah KeyEl...




~ijoi~

Tuesday, July 26, 2011

Jalan-jalan di Melaka...

dah lama rasenye tak berjalan2... nak jalan jauh2, jauh pulak duit melayang... so, hujung minggu baru2 ni kitorg berjalan2 di Melaka aje la.. hehe..dekat, xjem...

Jumaat malam kitorang g naik River Cruise.. tiket RM10 sorang (saye dok melaka pon xdpt diskaun ke encik...?) nak ambik gambor gelap.. maklum la naik waktu malam.. tapi mmg river cruise ni elok naik malam baru nampak lampu cantik.


Ok jugak la.. bayor Rm10 tapi lame gak dia pusing.. dari bangunan merah Stadthuys sampai ke Kampung Morten, kampung yg santek tuu... pastu patah balik ke bangunan merah tadi. masa pegi die pi pasang lagu lame2... huih.. layan.. on the way back baru die cerite2 apa yg ade sepanjang perjalanan tu.. so, berbaloi la RM10 tu...(sebab lame je.. hehe.. )

Pastu keesokkannye tu bermula dengan mkn tghari di Warong Anda.. haha.. ingat lagi tak??? sape dak KUTKM ingat la tu.. haha.. pastu terus menghala ke Melaka International Bowling Centre .. g layan boling sat...




MIBC ni besor.. banyak lane die.. lane santek2.. bola pon elok2 lagi.. so, ok la bg pemain bertaraf professional cam aku nih.. haha.. score 1 frame pon 100 jek.. siot ar.. hampir2 ditewaskan oleh bini sendiri... :P

Rege mahal sket tp ok la kot sbb international.. RM6/frame.. huhu..

Depan MIBC tu plak tetibe je ade Planetarium.. ape lagi.. serbu!!!!


Masuk RM8.. murah kalo compare ngan petrosains.. tapi sbb rege murah tu, dalam pun kureng gak la.. huhu... tak banyak sangat pameran dia.. yg ade sheikh muzaffar... ai.. baru naik angkasa terus enterprem.. ade la lagi astronaut lame lame dulu... pastu simulator kapal angkasa.. ape da.. bawak pon bleh terhempas.. hihi.. dalam tu ade hall utk 3D show.. seat mcm kat cinema, tapi ala ala baring pasal skrin kat atas.. haha.. gitu ghupenye bumi ni terjadi.. cam penah ku nengok tp di mana ya...ha.. kat Asterok la.. hoho...

dah habis kat sini g lepak jusco sampai malam.. dah malam pi plak jonker walk.. jalan jem.. parking susah.. tp rezeki kot, sampai2 ade kosong 1.. terus zuupp.. parking ala fast 2 furious.. haha.. banyak org jual2.. tp semua mende lebih kurang.. ala2 petaling street kot.. bole la.. dah jalan 1 hal.. nak patah balik pi kat kereta.. hadoiyai.. semput. (gaya sepah...)..



~ijoi~



Sukum


SUKUM 2011

SUKUM atau Sukan Staf Universiti Malaysia kali ke 36.. pada 2-10 Julai lepas.. kali ni UTeM menjadi tuan rumah.. hehe aku plak menjadi tuan tanah..

Malam perasmian yg gilang gemilang.. utemku terbilang.. huha!!



Ni bersama teammate..

Utk SUKUM ni aku main volleyball je.. tu je mampu walaupun berat aku sendiri terpaksa ditanggung.. huhu.. Team volleyball 1 group dengan UM, USIM, UMP. eleh.. bukan kuat pon semua tuu....

Tp.. 2 hari sblm game.. mase tgh training.. aku terinjured le plak.. muscle torn kat bahu.. g physio dia nak caj dekat RM4k.. huih... sebijik DSLR aku leh dapat dowh... haha.. simpan dulu.. makan ubat pain killer jek..


nasib baik pain killer tu kuat.. mmg tak sakit lepas makan.. so, bleh la main... memandangkan kitorang dalam group ngan team yg xkuat... maka dengan secara otomatiknye kesemua game kitorang kalah... hahaha.. dalam group dok tmpt last skali.. bungkus balik rumah... huhu..

tu je la.. tapi team yg paling kuat skali Unimap ngan UMT.. final tahun lepas Unimap juara.. tahun ni diorang jumpa lagi.. Unimap juara lagi..

Juara keseluruhan pon Unimap dgn 6 emas... UTeM no 4, dapat 2 emas jek... jadi la...Tahniah la encik Unimap...!!


(lepas ni tgh pk pk kan nak bersara ke idak.. huhu...)

~ijoi~

Monday, July 25, 2011

lame x update..

Salam..

Lame betol xupdate blog ni. Nak kata takde mase, tak jugak.. FB memanjang je update.. tp ni sume salah FB jugak la.. nak nak plak senang nak update gune henpon je.. lagi le malas nak gune blog.. huhu.. papepun nak kene cube rajinkan diri gak nak update.. org lain nye blog sehari ade 5-6 posts.. aku nye 5-6 bulan 1 post jek.. wakakakak..
~ijoi~