Thursday, August 4, 2011

The new look of Puduraya..





Dah bertahun gak aku tak jejak puduraya.. last weekend kitorg 1 family g puduraya nak anta effa naik bas balik ipoh.. semua folo sbb nak tgk puduraya.. hehe.. dgr cite dah cantik mcm KLIA.. hehe.. so nak merasa la pi tgk sendiri...


Masuk2 je, yg paling best skali tu sbb ada aircond.. peh.. best siot.. takde mcm zaman dulu panas.. pastu nak duduk pun berebut.. skg ni kerusi menunggu dah banyak... siap aircond dgn air blower lagik..



sementara menunggu bas effa dtg, kitorang pon mula la mengusha puduraya baru tu..


Level G yg dulunye ade kaunter tiket, warung2, kedai2, tmpt menunggu semua dah berubah.. kat situ khas utk menunggu dgn kedai2 kecik je... so, ruang menunggu tu besar dan kerusinye banyak.. siap ade yg tido situ pun ada.. huhu.. yg best tu siap ade LCD screen mcm kat airport daa.. tunjuk waktu bas berlepas + no plet bas + destinasi.. peh.. takyah macam dulu kene tunggu kat bawah sambil makan asap bas.. huhu..


pastu level 1 tu plak kaunter jual tiket.. so, dia asing dgn ruangan menunggu.. so ok la.. ulat tiket pon takde kat ruangan menunggu bawah tuu..

pastu level 2 ngan 3 tu ade tandas, surau and parking kete je..

kalo g level 4, ha.. situ ade entrance hotel Ancasa Express (yg dulu org panggil hotel pudu kot..) dah cantek gile.. sblh tu la baru ade warung2 makan... situ macam biasa la.. tp better dari sblm ni.. (eh eh... ade plak ruangan merokok...) bagus.. toksah dok sembur2 asap kat public lagi...




pengalaman selama hampir sejam di puduraya.. ok la.. exceed my expectation la.. at least penumpang selesa nak tunggu puduraya.. nnt kalo dah siap plaza rakyat sebelah tu silap2 bleh jadi tumpuan org pi soping plak puduraya tu.. hehe.. papepon cayalah KeyEl...




~ijoi~