Monday, October 15, 2012

Langsir

Mende penting nak masuk umah yg wajib ada... 1.grill 2.langsir. 3.elektrik. (Lampu2,kipas). ...so entry kali ni nk citer psl langsir... Langsir dah siap ditempah di Nagoya..sbb murah dan berpatutan,memandangkan bajet yg sgt ciput. Ikutkan hati mmg nak langsir yg semeter rm26 punye tp sbb satu umah nak kene tempah 72 meter,jadi lupekan je la hasrat iteww..72 meter tu baru satu lapis,belum nak buat 2 lapis la ropol2 la... Warna ikut tema umah hitam kelabu putih,so pilih warna kelabu lah..semeter rm7 aje harga kain..yg paling best ialah harga upah jahit,kira sekeping rm8 aje..best kan? Mmg berbaloi,at first ingt nk jahit sendiri je tp memandangkan kos keseluruhan upah jahit cuma rm150 utk satu umah, jadi tempah terus je la..kalo kat jakel ikut kaki.. So total langsir 72 meter + organza utk hall n dining area+aksesori+upah jahit = rm1.2k sahaja...harga yg sgt ok tuk semiD glass house, ade kwn tempah langsir satu umah rm3,4k tau.. Alhmdulillah,jahitan pun kemas n boleh la asal dpt masuk umah..byk mende lain nak kene pikir nak masuk umah ni,so bab langsir dah jimat,setel! Simple je xde rambu2,scallop bagai.. Buat langsir eyelet,ring warna itam sbb yg chrome pujaan ati xde stok..2 layer ditindan jahit sekali(jimat kos upah).. Next time bole tempah kat nagoya lagi ;) ...

Breaking Dawn part 2..

Excited! http://m.youtube.com/watch?v=5xOSoONDpY4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D5xOSoONDpY4#