Tuesday, December 4, 2012

Mengecat

Cat sendiri oleh ijoi.mcm nk pengsan cat umah,hehe...sbb siling tinggi 10 kaki,so agak banyak la ruang tuk dicat. Sempat cat dinding wet kitchen,master bedroom, feature wall tuk living hall dgn dining area.. Amek mase 2 hari!! .. Kesian ijoi,hehe,aku cat yg bawah2,tepi2 ngan bhgn yg ade suis2...nk upah org cat mmg mahal,satu dinding quote rege 200....so cat sendiri la,tapi ijoi la yg teruk..hehe...

Tinted dan grill

Tinted dah pasang. Dapat harga murah mase p homedec kat mitc. Yg ni tinted dari US,warranty 5 tahun,reflector skali,so boleh potong panas lagi banyak... Biase kalo cek rege pasaran sekaki rm4 lebih tapi yg ni aku dapat sekaki rm3.80..murah kan? :) ..ade yg lagi murah tapi kualiti x sama n dari korea kot kalo x silap n warranty x lama.. Grill pun dah survey merata n so far mmg yg aku nye ni murah, grill biase xde bunge2 n bukan powder coated.. Jiran2 buat byk yg dpt rege 4K ke atas, awal2 dulu pun ade yg quote rege 6K tuk grill umah aku.gile ape!... So yg ni dapat la harga penjimatan,hehe.x smpai 4K.. 3+++ .. so far puas ati,kontraktor melayu yg punctual n cepat buat keje.. sape2 area melaka nk but grill bole la tempah kat dia,dptkan nombor dr aku or ijoi... ....

Dapurku

Skang umah sedang di renovate,tambah dapur basah,sket je,sekangkang kera,asal dpt masak n basuh pinggan mangkuk cukuple. Yg sedia ada ku jadikan dry kitchen, korbankan yard tuk jadi wet kitchen. Sbb kitchen kabinet sedia ada tu kayu laminate,bukan konkrit... Konfem 2,3 tahun da rosak kalo jadikan wet kitchen.sayang nak buang sbb developer bg free kan,so kekalkan n jadikan dry kitchen... Hack dinding separa yard sedia ada,naik dinding baru penuh,tambah pintu n tingkap dapur dan juga bottom kitchen kabinet konkrit dgn pintu aluminium.. Tapi,pintu aluminium tu ku agak kuciwa sbb bukan seperti yg ku bayangkan, aku nak glass penuh tapi frame aluminium tu besar gabak pulak,huhu...sedey..nnt nk tanye kt kontraktor tu,belum sempat jumpe lagi...
Newer Posts Older Posts Home